Day one

Door Jules Janssen • Thursday 21 February 2008

De eerste echte dag in New York, tevens de eerste dag op mijn stageplek, zit erop. In één woord: Heerlijk.
Het voelt prachtig om vanuit je werk op weg naar de metro gewoon even uit te kijken op de gekte van Times Square. De temperatuur laat nog wat te wensen over, maar een goede beker StarBucks Vanilla Latte maakt natuurlijk een heleboel goed.

De collega’s bij VersionIndustries zijn erg gezellig en ze hebben me al vanalles voorgeschoteld om het komende weekend hier in de stad nuttig mee te vullen. Mocht iemand nog tips hebben dan hoor ik dat natuurlijk graag. Ook wat betreft de stageopdracht hebben ze me aardig aan ‘t werk gezet. Daar moet ik me de komende 4 maanden wel mee kunnen amuseren.

Mijn kamer hier in Bay Ridge is ongelofelijk klein, maar herbergt ondertussen toch de meest essentiële onderdelen die ik nodig heb, zoals een bed, een kast, een bureautje en een tv. Zojuist liep ik een Franse roommate tegen ‘t lijf die ook als webdeveloper een internship voltooid in Manhattan. Zo zit er op een etage hierboven ook nog een meisje uit Boston die ergens in de buurt stageloopt, maar de leukste van alles dat hier rondrent in ‘t complex is ongetwijfeld de 61 jarige Tuyet. De één meter twintig hoge Vietnamese werkt bij de Franse Ambassade en verdient blijkbaar zo goed, dat ze met gemak een hele kamer kan betalen. Achja, wat zij wil.

Dat was dag 1 wel zo’n beetje. See ya.

terug naar blog