Visum status

Door Jules Janssen • Wednesday 9 January 2008

Inmiddels duurt het wachten op bericht betreffende mijn visumaanvraag (of technisch gezien eigenlijk de aanvraag voor een DS2019 formulier) toch wel redelijk lang. Ik was dan ook behoorlijk verrast toen ik een week geleden ineens een bericht ontving van de CIEE (de makkers waarvan ik de DS2019 wens te krijgen) waarin simpelweg gemeld werd dat er 200USD extra gelapt diende te worden en bovendien het aanvraagproces vertraagd zou worden. Dit had alles te maken met een zogenaamde ‘site visit’ die uitgevoerd diende te worden, maar waarvan ik de CIEE al bij de aanvraag op de hoogte had gesteld.
De boodschap van de Amerikanen was echter zeer duidelijk en had ook als gevolg dat de origineel geplande vertrekdatum (1 februari) grofweg 2 weken opgeschort diende te worden. Uit voorzorg.

Zojuist trof mij de tweede visumgerelateerde verrassing in krap een week tijd. Ik las namelijk net een mail van de vrienden at Version Industries met daarin het bericht dat ‘The application of your International Trainee has been approved’. Kortom: waanzin.

Als ik de bijbehorende documenten mag geloven is de kans nu erg klein dat het hele verhaal niet door kan gaan. Ofwel, NYC here I come!
De officiële startdatum van mijn stage is inmiddels 19 februari geworden en ik zal – als alles meezit – dus binnen de week daaraan voorafgaand naar Amerika en de Verenigde Staten daarvan vertrekken.

Tot zover…

terug naar blog