KPN is stervende

Door Jules Janssen • Friday 13 May 2011

Meneer Scheepbouwer is nog maar net vertrokken of het gaat alweer helemaal mis bij de KPN jongens. Mobiel internet bedreigt zo’n beetje alle andere bronnen van inkomsten en daarom wordt er in blinde paniek beslist om internetten dan maar snoeiduur te maken. Kort samengevat.

Gisteren bleek dat KPN via allerlei obscure technieken precies bijhoudt wat haar klanten via mobiel internet uitvoert. Iets wat naar grote waarschijnlijkheid gewoon keihard illegaal is. Mede daarom wordt er inmiddels aan alle kanten geroepen om KPN te ‘slopen‘. Dat lijkt me niet direct nodig, vooral omdat ‘t waarschijnlijk KPN zelf gaat zijn die zorg draagt voor de sloop.
En dan natuurlijk het nieuws van Skype dat overgenomen is door Microsoft. Daar zullen ze op ‘t hoofdkantoor van de koninklijke ook absoluut niet blij mij zijn geweest. Als de mannen uit Redmond hun nieuwe aanwinst een beetje clever integreren in het Office pakket belt de complete zakelijke wereld binnen de kortste keren ineens over voip.
Het gaat hard in de technologische wereld en het voormalige overheidsvehikel KPN hobbelt er voorlopig maar zo’n beetje achteraan. Die sloop volgt dus vanzelf wel.

terug naar blog