Top2000

Door Jules Janssen • Thursday 26 November 2009

Je zult eraan moeten geloven zo rond deze tijd. Overal waar je kijkt of luistert wordt je bestookt door het media-geweld van Radio 2 dat is weer is losgebroken rondom hun jaarlijkse paradepaardje: de Top2000. Dit jaar zal waarschijnlijk voor het eerst Michael Jackson eindelijk een verdiende plaats in de iets hogere regionen krijgen. En ook zal er weer een gloednieuwe plaat tussen zitten – caliber Jan Smit of iets dergelijks – die we volgend jaar weer compleet vergeten zijn. Ik ben het absoluut met Frank Lammers eens dat een plaat minimaal 5 jaar oud, of nu al een duidelijk klassieker moet zijn.

top2000

Anyway, iedereen heeft er weer wat over te zeggen en wie ben ik dan om géén lijstje te maken? Een aantal problemen zijn er wel, want de limiet van maximaal 15 nummers is natuurlijk ver te laag. En dan zijn er nog een heel aantal belangrijke platen die gewoon niet in de index staan. Pijnlijk.

Ook zou radio 2 eens moet nadenken over een nieuw toe te voegen feature waarmee je bepaalde muziek ook minpunten kunt geven, want die Boudewijn de Groot hangt me nu alweer compleet de babbelaar uit.

Desondanks hier toch mijn voorgestelde lijstje, in een geheel willekeurige volgorde. Van alles wat, voor ieder wat wils.

Zoals u ziet heb ik een aantal malen gebruik gemaakt van de ‘instant klassieker’ regel voor nummers van minder dan 5 jaar oud. U zult het daar vast mee eens zijn. En ja, ook Queen heeft natuurlijk een mooi plaatje, maar die zal het ook zonder mijn stem wel weer heel ver gaan redden dit jaar. Een direct downloadbare lijst is te vinden als iTunes iMix, hetzij in gereduceerde versie, omdat iTunes om een of andere reden de helft gewoon weglaat.

naar aanleiding van NicolekeBolleke

terug naar blog