Maastricht Madness

Door Jules Janssen • Wednesday 11 November 2009

Los van de gekte op het Vrijthof vandaag rondom de aftrap van het vastelaovesseizoen is er nog ander nieuws uit Maastricht waar ik me druk over kan maken. Vandaag werd namelijk bekend dat de bouw van de studentencampus bij universiteit Maastricht definitief wordt beëindigd. Een kleine 60 miljoen zijn er al over de balk geknikkerd maar nu komt Servatius er dan toch achter dat ‘t allemaal wat te hoog gegrepen is. In de laatste twee maanden groeide het benodigde budget van het project – dat ooit voor 100 miljoen gepland stond – van 200 naar 225 miljoen keiharde europeanen!

De slimme beleidsmakers van Servatius voelden het drama al geruime tijd aankomen en besloten zeer strategisch net op tijd massaal op te stappen. Anders zouden zij nu moeten uitleggen hoe dit allemaal zo heeft kunnen lopen en daar heb je als hotemetoot natuurlijk helemaal geen zin in. Wie had nou kunnen verwachten dat dit prachtige ontwerp van de prestigieuze Santiago Calatrava zo duur zou worden? Zou het aan de enorm complexe constructie liggen die zo kek zweeft boven het water? Of was het wellicht die gigantisch onpraktische sportzaal die compleet uit glas opgetrokken zou gaan worden?

Anyway, er liggen dus nu een stuk of 180 heipalen ergens in de grond te koekeloeren. Iemand een creatief ideetje om die dingen nog nuttig te maken?

Campus Maastricht

terug naar blog