Rozemarijn, email, video en muziek

Door Jules Janssen • Friday 30 October 2009

Het mooie aan mijn werk is het feit dat het elke dag weer vernieuwend is. En nu schreeuwt elke boekhouder / jurist / vakkenvuller dat natuurlijk ook, maar in mijn geval ís het ook nog eens echt zo.

Zo wordt er dagelijks door allerlei nerds geschreven over CSS, de nieuwe CSS3 standaard, ronde hoekjes en meer van dat. Maar het wordt pas echt interessant als de grote jongens van Big Spaceship ineens uit het niets zich bemoeien met het geheel. Zij komen namelijk met het lekker bekkende OSMCFBMS4CSS op de proppen. Een hendig systeem – onder de werknaam Rosemary – om CSS bestanden server-side te laten behandelen en specifiek op je bezoekers / browsers aan te passen.

Een andere grootheid, ditmaal op het gebied van email, is de Campaign Monitor club. Zij maken zich druk over de mogelijkheden van video in email. En stukje bij beetje lijkt dat steeds meer tot de mogelijkheden te gaan behoren. Al is het tot nu toe eigenlijk alleen Apple die het idee echt ondersteund, maar dan wel ook direct op de desktop, het web én op de iPhone.

Tenslotte zijn er de mannen van Antville die blijkbaar iets van video’s & muziek weten. Zij hebben namelijk een lijst samengesteld met de 100 beste videoclips van de afgelopen tien jaar. Gelukkig staat de geniale clip van Fatboy Slim – Weapon of Choice erbij, net als The BPA, maar ik mis klassiekers als Get Ur Freak On van Missy Elliot & ‘Mo Money Mo Problemsdie laatste is van 1997, te oud voor die lijst dus

terug naar blog